onsdag 31 december 2008

Gott Nytt År..( jag ska bli FASTER!)


Jag ska bli faster....jag ska bli faster...jag ska bli FASTER!!!

Om nån undrar så har jag fått veta att jag ska bli FASTER!!............Egentligen så hör det till en glädjedans a`la indiansk regndans...men den får jag ta lite senare......ischiasnerven har sedan ett par dagar hamnat på villovägar...(eller vad det nu är som händer med den)....så jag har nog med att stappla mig runt. Men lite glatt stapplande har jag presterat!! Tror till o med jag var mer uppspelt än min käre bror....i alla fall på utsidan...;-)....han är ju den lite mer samlade av oss två. Han och hans underbara tjej ska äntligen bli föräldrar......om allt går som det ska......och det håller jag alla tummar o tår korsade för att det gör!

På tal om stapplande så var vi ju ute en vända förut....med kameran såklart....(ingen nedrans ischiasnerv kan hindra DET inte)........fast lite svårt va det att komma "i position" för det som jag egentligen ville fota. Eller, det är inte svårt att komma I position, det är att komma UR position som är det svåra. Att vika ihop lemmarna så jag kommer ner i höjd går egentligen alldeles utmärkt....men när jag ska veckla ut de igen....DÅ!..... Aj, aj, aj, oj, oj, öh, uuuhh, ååhhh, oj, aaajjjjjjjj, oohhhhh. Sådär lät jag ungefär efter första sammanvikningen.........så det tog lite mer imot innan jag försökte samma sak igen............slängde lååånga längtansfulla blickar efter flera motiv, som jag efter "moget" övervägande....(undrar varför man skriver så..........man skriver ju inte "omoget" övervägande? )....lät bli att försöka mig på i dag. Men några blev det allt i dag med ;-) Och inga oväntade åskådare heller till allt mitt ackande o ojande ;-)

Här kommer några av årets sista bilder från mig.


Till alla Er som jag tittar in hos och som gett mig otroligt mycket i form av glada skratt och tänkvärt i allmänhet, och till alla ni andra som hälsar på här hos mig...:

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLESAMMAN!
Hej o hå!

måndag 29 december 2008

Setter-knölen

Min "lille" snusmumrik till hund...(han är drygt 70 cm i mankhöjd)......anlägger varje år lite extra päls över vinterhalvåret. Han blir lite extra lurvig sådär. Det nya för i år är att det tillkommit lite extra päls på "setter-knölen"...( den har han fått efter sin irländska setter-pappa)... också. Det kanske är ett ställe som är extra utsatt för kyla.......??....inte vet jag.....men söt är han iaf.....med sin tofs! Eller hur...??







Mer "Bara bilder"


Övergivet boende



Övergivet arbete.
Hej o hå!

söndag 28 december 2008

Bara bilder

Ett ishjärta till min älskling!










Hej o hå!

lördag 27 december 2008

Pippi på höns!

Sen jag träffade de däringa "Engelska Stridshönsen" i höstas har jag alldeles fått pippi på höns. Jag läser o läser, o tittar på bilder, o läser......om höns. Följer alla trådar som finns på "Alternativ" om höns. Googlar på höns. Kort sagt....jag har fått pippi på höns.


Jag till o med tog kontakt med en tjej på "Alternativ" som jag såg bodde inte så långt härifrån....(mina föräldrar alltså...eftersom jag fortf är där).....o frågade om jag fick komma o titta på hennes hönor. Hon va jättegullig o sa att visst fick jag det. Så i dag åkte jag dit....o tittade på höns.....o jag blev allddeles kär pånytt!!! Vad är det med dessa fjäderfän som gör mig alldeles knäsvag?? Jag kanske var en höna i mitt förra liv.....?...eller nåt.......det är ju nästan så jag börjar kackla själv i ren förtjusning när jag hör dem!!


Tjejen som hade dem var jättetrevlig o visade runt o berättade om de olika raserna....o deras äggfärger...vissa av dem lägger gröna ägg....häftigt! Vet inte hur mycket som fastnade.......var ju alldeles uppslukad av dessa underbara varelser.


Sen tog jag ut Atlas, han fick hälsa på dem med.....kopplad.........han skulle nog helst vilja se dessa varelser uppslukad av honom......han e ju en inbiten fågeljägare..(pappas "setter-gener" är väldigt starka)....hmmmm....måste ju träna på det där med honom.........han måste lära sig skilja på lovligt och OLOVLIGT byte...hur man nu gör det...????? Ja ja....det ger sig när det är dags.
Kort på några av hennes vackra tuppar


Kolla hönan bakom :-)



Ståtlig!

Hon hade en granne som hade ännu fler raser, men hon var inte hemma när jag svängde förbi....så det får bli en annan dag.


Sen åkte jag förbi en väninna till mig och fortsatte prata höns....och gissa vad.....hon kände såklart någon som hade några........;-)....Hon ringde o kollade så de var hemma, sen åkte vi dit så jag fick fortsätta kolla på några till!
En underbar dag i hönans tecken!
Hej o hå!

torsdag 25 december 2008

LÅT BLI!


I morse när Atlas tog med mig på sin morgonrunda, så valde han en gammal järnväg som går förbi ett lite vattenfall här borta. Perfekt för mig att fortsätta fota på mitt tema för stunden...nämligen fruset vatten i olika former. Det ena vackra motivet efter det andra dök upp framför mina ögon.



Inget hantverk men väl ett "tandverk"!
Herr Bäver hade också huserat där ett tag, det syndes på de relativt nyfällda träden och de väl upptrampade stigarna ner till ån.

På väg upp därifrån fick jag syn på de här vackert frusna dropparna inne bland snåren nära högst upp på fallet. Jag kröp o ålade mig fram till dem och la mig ner platt på mage.....(i lätt nerförslut med huvudet neråt).... utan en tanke på att jag kanske blev smutsig eller blöt....eller att någon kanske skulle få syn på mig där jag låg. Atlas tyckte också de var vackra..(när "morsan" lägger sig ner med näsan ner i backen, då måste det ju va nåt intressant)....han försökte hjälpa till så gott han kunde med sin stora nos....det är en (o)vana han har! Detta resulterar oftast i inte fullt så glada utrop från min sida...så också nu. Han bryr sig inte så mycket om detta....låtsas som ingenting några sekunder....sen e han där och hjälper till igen....och jag skriker ÄNNU högre.......LÅT BLI! Sådär håller vi på en stund...inte alls ovanligt när vi är ute på en runda. Efter ett tag börjar jag försöka kravla mig upp i sittande ställning........mitt högra knä va rätt så blött nu.....(såna bagateller förtränger jag hur lätt som helst om jag fått syn på nåt intressant)......o en snabb titt ner på jackans framsida visade att den va "lätt" smutsig. Mössan dras alldeles på sniskan av en gren på vägen upp så den hänger bara på ena örat. När jag vridit mig runt till hälften i detta snår för att ta mig upp till ståendes igen......får jag syn på två människor strax ovanför på stigen.......som står o tittar ner på mig! De vänder sig om på en gång o traskar iväg.........en aning klumpigt vrider jag fram kameran o liksom håller den högt lite framför mig för att visa vad jag höll på med.....men tror du de vänder sig om o tittar...........??.....ICKE!! HRRMMPPFFFF!! Där sitter jag....intrasslat i ett snår.....blöt om byxorna....skitig jacka....mössan på ena sidan huvudet.....o ser förmodligen inte riktigt klok ut! Ja, ja....inte första gången....o förmodligen inte sista heller.......det e det jag menar med att man får lära sig leva med att folk ibland tror man e lite halvtokig. Nu va jag iaf inte hemmavid, så risken att det var nån jag känner/kände är ju rätt minimal.
När jag äntligen trasslat mig ut ur snåret och kommit mig upp på stigen igen....tittar jag ner dit jag låg o försöker föreställa mig hur de såg det hela. En människa och en hund ligger båda med näsan ner i nånting som inte syns härifrån, människan skriker..."LÅT BLI!" ett par gånger.....innan hon börjar försöka resa på sig.....sen såg de inte mycket mer......kan ju bara FÖRSÖKA föreställa mig vad de trodde!
Men BRA foton blev det! Så DET så!
Hej o hå!

onsdag 24 december 2008

Ok...God Jul då




God Jul då.........och alla andra dagar på året! Tycker inte det är nåt så väldans speciellt med julen........önskar er goda dagar de andra dagarna också! Har haft en urmysig dag med kameran och Atlas i skogen.


Här skulle man haft en ljudfil till med lågt kluckande av rinnande vatten........häftigt när det rann bakom isen!.....men när ni nu vet om det så är det ju inte så svårt att lägga till det i fantasin....eller hur?...;-)


Är det här trollen bor?





Häftigt att den råkade stanna så där...eller hur?



Sen god mat med föräldrar och bror. Mysigt att vara med familjen ett tag igen.


Så......Ok......God Jul på Er då.....och goda alla andra dagar med!


Hej o hå!



tisdag 23 december 2008

Konstverk





I dag var naturen full av konstverk, både upptill och nertill!


Sen har jag mitt eget "lilla" konstverk bredvid mig i mammas fåtölj. Han tycker det finns gott om plats både för mig o han i den!
Hej o hå!

måndag 22 december 2008

Cool familj

Var ju tvungen att ställa mig "på näsan" när jag såg den här! Annars försökte jag hålla foto-manin i shack i dag när vi tog en promenad, jag, brorsan o hans tjej och alla hundarna. Lägger in lite bilder på dem i stället :-)

Brorsans tjejs coola råttor

Och den lika coola hunden!

Cool hund nummer två.........beundrar alltid sin husse!

Hela coola familjen!..(nåja, fattas råttorna, men de valde att stanna hemma i dag!)


Hej o hå!

söndag 21 december 2008

Trött i mitt öga!



Så här trött i mitt öga är jag nu efter att ha kört 85 mil....( iaf enlig min tripmätare......eniro tyckte att det skulle vara 81 eller nåt). Startade klockan två i natt. Hade ställt klockan på tre...men när den närmade sig halv-två utan att jag kunnat somna, då gav jag upp. Det var bara att kliva upp o ge sig i väg. Det gick hyfsat bra med tröttheten större delen av resan, tog till alla tillgängliga knep för att hålla den stången,...(stanna o kissa Atlas..o mig,.....skutta runt lite samtidigt, veva upp o ner rutan, invändig sittande bilsätesgymnastik, vänlig Tanta som ringde o tjattrade ett tag, musikbyte, kaffe i KOPIÖSA mängder..(bidrog till kisspauserna)..ögonrullningsgymnastik..mm)... men när jag hade två mil kvar till Karlstad....då va det bara att ge sig.........annars hade jag utgjort en allvarlig traffikfara! Svängde in på en parkering o sov 15-20 minuter. Sen var det ju inte långa biten kvar.
Men som sagt....så där trött e mitt öga nu.......det ser ju lite tokigt ut med, men det är bara som vanligt!
Hej o hå!....o go` natt!

lördag 20 december 2008

Pedagogisk....jag?


Nu var Tanta på tråden igen för teknisk support. Det gick ju riktigt lysande den här gången. Tog det riktigt långsamt och pedagogiskt....inte alls likt mig! Tappade inte ens tålamodet med Tanta nån endaste liten gång....riktigt duktig va ho!! Gjorde precis som jag sa.........inte ens när datorn i protest plingade till så det hördes ända upp i norrland, tappade ho fattningen......DEN du! Goe Tanta!....Sen när vi hade avklarat allt tekniskt o skulle avsluta...(efter en dryg timme).........säger ho:...."ha det bra o tack för allt"...........*fniss*.....det lät ju som rena gravölet ju.........SÅ jobbigt va det väl ändå inte....?......ho e rolig ho!

Annat var det förut i dag när jag åkt upp till gården för att köra "Pille Pelle" en vända. Såg riktigt fram emot en liten vända med honom innan jag vänder näsan söderöver mot värmland för att fira julen där. Upp i hagen o hämta hästen, knatar ner till stallet o.....där var det tvärstopp! "Här ska inte gås in i nå` stall inte"....det va hästkrakens bestämda uppfattning!............efter en liten oändlighets tålmodigt väntande så gav jag upp........vilket e ungefär det dummaste man kan göra med den herrn....men men....känn sig besegrad! Kunde inte stå där i all evighet heller......hade ju fullt upp med saker att göra innan jag ska åka i natt....så då så! Får ta tag i det där när jag kommer hem igen. Han har utvecklat den där ovanan långsamt under längre tid känns det som. I dag va segern total!

Ja ja, en annan ljuspunkt....("Pille Pelle" är alltid en ljuspunkt........eller iaf en gnista......nåja....kanske inte "alltid")....e ju min julkaktus som jag räddade från en säker död för ett drygt år sedan. Den stackarn har så sakteliga återhämtat sig i omgångar....o nu kommer det TVÅ underbart vackra blommor..........det e ju så jag blir lätt tårögd!...................(......Tanta e förresten en egen liten sol!!.........har inte glömt ho!)
Så......alltid finns det nåt att glädjas åt! Nu ska jag upp till gården en vända o säga hejdå innan jag jag åker....både till folk o hästar. Sen blir det till att kliva upp i natt nån gång så jag kommer iväg under den tiden det e minst traffik. Ska ju åka drygt åttio mil, då e det skönt att ha de ljusa timmarna på slutet av resan.
Hej o hå!

fredag 19 december 2008

 
Related Posts with Thumbnails